MEER DAN EEN GOED GESPREK

Ramon Klaassens

Mensen centraal

In mijn werk als agrarisch coach staan de mensen achter een bedrijf centraal. Hen ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen, is mijn uitdaging en passie.

Zelf kiezen
Sinds 2010 werk ik als zelfstandig adviseur voor agrarisch ondernemers. In eerste instantie adviseerde ik vooral op economisch en strategisch gebied, maar de laatste jaren vragen ondernemers mij steeds vaker als sparringpartner. Bijvoorbeeld in het geval van de uitbreiding van het bedrijf of bij een bedrijfsovername. Sparren met een coach helpt je om zelf de toekomst voor je bedrijf te kiezen, in welke vorm of op welke plaats dan ook.

Achtergrond in advies
Dankzij mijn achtergrond in het agrarisch advies, ben ik goed op de hoogte van de juridische en economische kanten van het agrarisch bedrijf. Dat maakt de communicatie gemakkelijker. Ik zie vaak dat technische en persoonlijke kwesties door elkaar lopen. Het technisch resultaat van een bedrijf is uiteindelijk vooral het resultaat van de samenwerking tussen de mensen. Soms beginnen we met een adviesvraag, maar blijkt er meer te spelen. Een goed voorbeeld is het maken van een prognose. Maak je een prognose zoals de bank die graag ziet, of iets dat past bij jouw familiebedrijf?

Ramon Klaassens werkt samen met:

Coaching is geen therapie
De rol van sparringpartner past me goed. Ondernemers komen soms op een kruispunt, waarbij ze niet goed meer weten hoe het verder moet. Persoonlijk en met hun bedrijf. In het verleden heb ik zelf ook op dat kruispunt gestaan. Een coach heeft mij toen geholpen om in te zien welke route paste bij mijn ambities. Ik ben ervan overtuigd dat elke ondernemer gebaat is bij een goede sparringpartner. Veel mensen denken bij de term ‘coaching’ aan een vorm van therapie. Dat is onjuist. Ondernemen is topsport en er is geen topsporter die goed kan presteren zonder coach.

Blijven ontwikkelen
Agrarische coaching is niet iets dat je er zomaar even bij doet. Ik wil me dan ook blijven ontwikkelen en ben erg blij met de samenwerking met AgrarischeCoaches.nl en Landgilde. Dankzij deze samenwerkingen kan ik ervaringen uitwisselen met collega’s en zelf sparren over mijn werkwijze en technieken. Soms kan het helpen om een collega-coach te betrekken in een traject. Door deze samenwerking en het volgen van opleidingen en cursussen blijf ik mezelf ontwikkelen als coach.

WIE BEN IK

Mijn naam is Ramon Klaassens en ik ben agrarisch coach en adviseur. Ondernemers en families vragen mij vaak om mee te denken over de toekomst van hun bedrijf. Soms begint dat met een financiële adviesvraag, maar regelmatig blijkt er meer te spelen dan die adviesvraag. Agrarische coaching helpt dan om de nodige vragen te stellen, keuzes te maken en gesprekken te voeren. Zodat het bedrijf gezond verder kan, de samenwerkingen (weer) vlot verlopen en de hele familie met kerst nog steeds gezellig met elkaar aan tafel kan zitten.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking aan jullie eigen keukentafel.
Dan bespreken we wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

0597 – 85 19 96