MEER DAN EEN GOED GESPREK

Bedrijfsovername

Bedrijfsovername kan zowel om overdracht binnen de familie als daarbuiten gaan. Veel bedrijven gaan nog over van vader op zoon of dochter, maar ik zie ook steeds vaker niet-traditionele bedrijfsoverdrachten. Een goed plan is heel belangrijk voor een geslaagde bedrijfsovername.

Handig stappenplan voor bedrijfsovername
Om ondernemers zelf meer inzicht te geven in hun eigen traject van bedrijfsovername, heb ik een handig stappenplan ontwikkeld. In het stappenplan vind je de belangrijkste aandachtspunten en alle stappen die bij dit complexe proces komen kijken. Waar zit je nu in het proces? Heb je overal aan gedacht?

Doe het op jullie manier
Er is niet één juiste manier om je bedrijf over te dragen of over te nemen. Je krijgt als ondernemer maar twee keer in je leven met dit proces te maken, het is bijzonder. Het verloop van de vorige overdracht is niet altijd de beste manier om het nu weer te doen. Ik help je om uit te zoeken wat nu de beste manier is om jullie bedrijf over te dragen.

WIE BEN IK

Mijn naam is Ramon Klaassens en ik ben agrarisch coach en adviseur. Ondernemers en families vragen mij vaak om mee te denken over de toekomst van hun bedrijf. Soms begint dat met een financiële adviesvraag, maar regelmatig blijkt er meer te spelen dan die adviesvraag. Agrarische coaching helpt dan om de nodige vragen te stellen, keuzes te maken en gesprekken te voeren. Zodat het bedrijf gezond verder kan, de samenwerkingen (weer) vlot verlopen en de hele familie met kerst nog steeds gezellig met elkaar aan tafel kan zitten.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking aan jullie eigen keukentafel.
Dan bespreken we wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

0597 – 85 19 96