MEER DAN EEN GOED GESPREK

Nieuws

Interview over samenwerking agrarische bedrijven
Nieuwsbrief Food & Agribusiness
30 december 2020

Ramon Klaassens viert zijn tienjarig jubileum als adviseur in de agrarische sector. Mooie aanleiding om eens door te nemen waar de sector nu staat in zijn beleving.

“Door alle negativiteit in de landbouw zien boeren veel kansen niet meer en ontstaan steeds vaker spanningen tussen familieleden op het bedrijf. Boeren kunnen zo focus verliezen op het eigen bedrijf.”

Column Ramon Klaassens op BoerenBusiness
Nieuwe kloof in de landbouwsector?
22 februari 2019

Kringlooplandbouw is de laatste periode een veelbesproken onderwerp. Sommigen zien kringlooplandbouw als een nieuw thema en anderen zien het als het zoveelste thema waarmee we aan de slag moeten. Maar, is dit onderwerp wel zo nieuw en moeten we hiermee aan de slag, of zijn de eerste stappen al gezet?

Bedrijfsovername: wees de problemen voor
Tijdschrift Akker
1 oktober 2013

De overname van het bedrijf is een van de belangrijkste beslissingen in het leven van een akkerbouwer. Maar het verkrijgen van financiering daarvoor is niet meer zo eenvoudig als vroeger. Ramon Klaassens: “Meer overnames lopen stuk op communicatie dan op financiering.”

Bedrijfsopvolging is al lang geen automatisme meer
Boerderij
1 augustus 2011

De veranderingen in de land- en tuinbouw hebben ook effect op de animo om een bedrijf over te nemen. Zonen en dochters van boeren en tuinders kijken meer buiten het eigen erf voordat ze besluiten het ouderlijk bedrijf over te nemen, zegt Ramon Klaassens.

WIE BEN IK

Mijn naam is Ramon Klaassens en ik ben agrarisch coach en adviseur. Ondernemers en families vragen mij vaak om mee te denken over de toekomst van hun bedrijf. Soms begint dat met een financiële adviesvraag, maar regelmatig blijkt er meer te spelen dan die adviesvraag. Agrarische coaching helpt dan om de nodige vragen te stellen, keuzes te maken en gesprekken te voeren. Zodat het bedrijf gezond verder kan, de samenwerkingen (weer) vlot verlopen en de hele familie met kerst nog steeds gezellig met elkaar aan tafel kan zitten.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking aan jullie eigen keukentafel.
Dan bespreken we wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

0597 – 85 19 96