MEER DAN EEN GOED GESPREK

Mediation bij spanningen en conflicten

Binnen een familiebedrijf lopen privé en zakelijk vaak door elkaar. Dat betekent dat mensen verschillende rollen combineren. Het is soms een uitdaging om de zakelijke samenwerking helder en effectief te houden en tegelijkertijd warme en gezellige familieverhoudingen te onderhouden. Het is niet vreemd dat hier soms spanningen ontstaan. Die horen er soms gewoon bij.

Spanning ontladen
Mediation kan helpen om spanningen binnen de familie en het bedrijf weg te nemen. Bij mediation voeren we een serie gesprekken, die niet altijd leuk zijn. Soms zijn de problemen redelijk beperkt, en hebben kleine dingen wrijving veroorzaakt die lang doorsuddert. Ik probeer altijd te achterhalen wat er daadwerkelijk achter de spanningen zit, wat de aanleiding is. Mijn doel is dat jullie weer met elkaar door één deur kunnen. En dat we voorkomen dat kleine ergernissen in de toekomst opnieuw escaleren.

Langduriger conflict
Soms zijn de problemen complexer en diepgaander. Dan kan een langer traject nodig zijn. Daarbij neem ik soms ook een gespecialiseerde collega in de arm, die jullie verder kan ondersteunen.

WIE BEN IK

Mijn naam is Ramon Klaassens en ik ben agrarisch coach en adviseur. Ondernemers en families vragen mij vaak om mee te denken over de toekomst van hun bedrijf. Soms begint dat met een financiële adviesvraag, maar regelmatig blijkt er meer te spelen dan die adviesvraag. Agrarische coaching helpt dan om de nodige vragen te stellen, keuzes te maken en gesprekken te voeren. Zodat het bedrijf gezond verder kan, de samenwerkingen (weer) vlot verlopen en de hele familie met kerst nog steeds gezellig met elkaar aan tafel kan zitten.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking aan jullie eigen keukentafel.
Dan bespreken we wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

0597 – 85 19 96