MEER DAN EEN GOED GESPREK

Wat is Agrarische Coaching?

Meer dan een goed gesprek

Veel agrarisch ondernemers missen een sparringpartner, die kan helpen om inzicht en overzicht te krijgen. Als agrarisch coach begeleid ik mensen bij hun ontwikkeling en keuzes. Vertrouwen en een goede klik zijn daarbij erg belangrijk. Coaching is meer dan een goed gesprek.

Wanneer
Ik kom vaak binnen op het moment dat een ondernemer en zijn familie er zelf niet meer uitkomen. Soms zijn er spanningen in de samenwerking, vaak in combinatie met slechtere technische resultaten. Ik kan jullie helpen om dit gezamenlijk op te lossen en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Bedrijfsovername
De overdracht van het familiebedrijf aan de volgende generatie is een ingewikkeld proces. Agrarische coaching kan veel bijdragen. Jonge ondernemers zijn vaak vooruitstrevend en willen zich ontwikkelen. Een soepele bedrijfsoverdracht, waarbij iedereen meekomt, leidt tot echte resultaten. Op persoonlijk vlak én bedrijfsmatig.

Hoe
Na een vrijblijvende kennismaking, besluiten we of de klik er is. Daarna praat ik individueel met iedereen die bij het bedrijf betrokken is, om hun eigen verhaal ‘op te halen’. Soms help ik vooral het gesprek op gang, in andere situaties is meer nodig. Uiteindelijk maken jullie met elkaar de keuzes die nodig zijn en passen.

Partners
Agrarische Coaching is een breed onderwerp met veel verschillende facetten. Om die reden werk ik samen met andere coaches, die aanvullende specialisaties kunnen hebben. Mijn partners zijn AgrarischeCoaches.nl en Landgilde.nl.

WIE BEN IK

Mijn naam is Ramon Klaassens en ik ben agrarisch coach en adviseur. Ondernemers en families vragen mij vaak om mee te denken over de toekomst van hun bedrijf. Soms begint dat met een financiële adviesvraag, maar regelmatig blijkt er meer te spelen dan die adviesvraag. Agrarische coaching helpt dan om de nodige vragen te stellen, keuzes te maken en gesprekken te voeren. Zodat het bedrijf gezond verder kan, de samenwerkingen (weer) vlot verlopen en de hele familie met kerst nog steeds gezellig met elkaar aan tafel kan zitten.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking aan jullie eigen keukentafel.
Dan bespreken we wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

0597 – 85 19 96